Future FoodLab (leerjaar 5)

Opdracht:

Ons opdracht voor dit project was het creëren van een gezonde en aantrekkelijke snack voor jongeren.

Opdrachtgever:

Onze opdrachtgevers zijn fooddesigner Marjolein Triesscheijn en wetenschapper Claar ten Broek. In het Foodlab vormen ze een complementaire duo. Marjolein en Claar brengen hun jarenlange ervaring van onderzoek en voedseleducatie samen in het foodLAB.

Samenwerking:

Voor dit project heb ik samengewerkt met Anissa. We vormden samen een groepje van twee. Dat was best klein. We konden goed samenwerken, waardoor we toch alles samen optijd afkregen.

Bijdrage:

De opdrachtgever verwachtte van ons een kleine vooronderzoek. Aan de hand van de uitslag zullen we een klein ontwerp ontwikkelen. Daaruit komt dus een gezonde snack.

Oplossing:

Om tot een gezonde snack te komen deden we eerst onderzoek naar wat gezond eten nou eigenlijk precies. En verwerkte we de volgende vragen in ons vooronderzoek.

  • Wat is gezond eten?
  • Wat is populair onder Jongeren?
  • Wat is het schijf van vijf?
  • Wat zijn populaire gerechten in verschillende culturen?

Na ons vooronderzoek bepreekten we met ons opdrachtgever wat de eisen waren en hebben we die op een rijtje gezet. Zo moest ons eindproduct betaalbaar, gezond en lekker zijn. Het moet niet teveel ingrediënten bevatten en natuurlijk aantrekkelijk voor het oog zijn.

We keken wat jongeren lekker vinden en wat hun voorkeuren waren en we besloten daaruit een gezond product te creëren. Frikandellen loempia’s en kroketten waren de meest uitgekozen snacks. We dachten dat het wel leuk zou zijn als we een soort gezonde “loempia” maken.

We hadden al een paar dingetjes in gedachten. Zo wouden we onze “loempia” niet frituren en wouden we een origineel product hebben. Een loempia word meestal gevuld met vlees en groente dus dachten we dat het wel leuk zou zijn als we onze “loempia” met fruit vullen. Nu moesten we denken aan onze rol. In wat kunnen we ons fruit inwikkelen. Dat vonden we best lastig om te bedenken. Uiteindelijk hebben we voor rijstbladeren gekozen.

We hebben boodschappen gedaan en dit waren de producten die we hadden gehaald:

We hebben fruit in stukjes gesneden en de rijsbladeren in water gedipt. De fruit stukjes hebben we geplaats op de rijstbladeren en hebben citroensap en poedersuiker omgestrooid om het een nog wat lekkerdere smaak te geven. Dit was ons eindresultaat. We hebben onze snack de naam “Fruit Roll” gegeven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: